Een verrassende traktatie!

Is uw kind bijna jarig? Dan hoort er natuurlijk een lekkere traktatie bij voor de kinderen van de klas! Het leukste is een traktatie die u samen met u bijna jarige kind zelf kan maken! In dit artikel geven wij een aantal leuke ideeën en tips voor het maken van traktaties.

Leuk & lekker

Wat vindt uw kind lekker? En, wat vind hij of zij leuk? Kijk of het mogelijk is om die twee elementen te koppelen. Het internet staat namelijk vol van de traktatie ideeën. Houd uw kind bijvoorbeeld van eierkoeken en vind hij of zij piraten leuk? Dan zijn er veel leuke mogelijkheden om met deze twee elementen een leuke traktatie te maken. Zo hebben wij een leuk piratenschip, gemaakt van een eierhoek, spekje en honingloops.

traktatie

Gezond of niet?

Een traktatie moet een feestje zijn. Om te zien, maar ook te proeven! Zo kwamen we in onze zoektocht een idee tegen van een mandarijn met daarin een stukje bleekselderij. Het moest een pompoen voorstellen. Leuk, maar lekker? Wij zijn daarom op zoek gegaan naar gezonde traktaties gecombineerd met iets zoets. Wat dacht u bijvoorbeeld van de poffertjes met aardbei? Of de banaan-chocolade lolly’s? Heeft u de aardbei muisjes al ontdekt?

571ffe7e580c0321017b0b173c796f3ctraktatie

Traktaties zelf maken

Het is erg leuk om samen met uw kind traktaties te maken. Hij of zij is zo erg betrokken bij zijn of haar eigen verjaardag. Ideeën opdoen, boodschappen in huis halen, bakken, knutselen. Zet leuke muziek op en maak er een creatieve dag van!

Tips

  • Zorg voor een goede ‘werkruimte’. Haal alle overbodige spullen weg. Ruim alle spullen op die je niet nodig hebt
  • Zet voor je begint alle nodige materialen en producten klaar.
  • Bedenk vooraf goed waar je de lekkernijen wil bewaren. Zorg dat er plek is.

 

traktatietraktatie

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Current month ye@r day *