Kinderdagverblijf kiezen 

Hoe graag we onze klein spruit ook zoveel mogelijk bij ons hebben, toch zijn er momenten waarop we de zorg moeten overlaten aan anderen. We willen er dan ook alles aan doen om de beste opvang te vinden en hierop gaan we in volgend artikel verder in.

Start de zoektocht tijdig
Het is van het grootste belang tijdig te beginnen zoeken naar een goed kinderdagverblijf en dit liefst al vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Klinkt voorbarig? Veel dagverblijven hebben wachtlijsten die tot enkele maanden kunnen oplopen. Door tijdig te beginnen zoeken vermijd je dat je met een periode komt te zitten waarin je geen opvang voor je kind hebt of op zoek moet gaan naar minder geschikte of duurdere oplossingen. Tevens is de kans ook groter dat je net het kinderdagverblijf vindt dat perfect aansluit bij je wensen en verwachtingen, je hebt immers meer tijd om informatie te vergaren en verschillende dagverblijven te bezoeken en met elkaar te vergelijken.

Lijst je verwachtingen op
Ga voor je op zoek gaat eerst na wat voor jou echt belangrijk en doorslaggevend is in je keuze en maak hier een handig overzichtje van. Bij elk van de bezoeken kan je dan aanvinken wat wel of niet voorhanden is wat de keuze voor jou overzichtelijker zal maken.
Ga je bijvoorbeeld voor een dagverblijf dicht bij je woonplaats, dicht bij je werkplaats of liever dicht bij ouders of vrienden die ook een deel van de opvang voor hun rekening nemen.
Ga ook na welke uren je zeker opvang voor je kind moet hebben. Dit kan namelijk ook verschillen van dagverblijf tot dagverblijf. Werk je in ploegen dan is een flexibele opvang nodig, heb je gewone kantooruren dan zal dit minder van belang zijn.
Heb je een kind met speciale behoeften op gelijk welk vlak, ga zeker na of de mogelijkheid er is in het bezochte dagverblijf.

Vergelijk 
Laat je op voorhand goed informeren. Ieder kinderdagverblijf heeft immers zijn eigen procedures, gewoontes en aanpak. Kies waar jij je goed bij voelt en waar je het volste vertrouwen in hebt. Je wilt je kind veilig en gerust aan iemand toevertrouwen en je kan dit gevoel alleen hebben als je zelf overtuigd bent van de beste keuze.
Ga daarom zeker op bezoek bij verschillende dagverblijven en praat met ouders die er kinderen hebben.
Niet onbelangrijk voor de meeste ouders is ook het kostenplaatje. Laat je ook hierover voldoende informeren. Ga na wat voor elk van de dagverblijven de volledige kost zal zijn. Let hierbij ook op wat standaard inbegrepen is en wat als extra wordt aangerekend. Door een lage standaardprijs met veel extra’s kan de uiteindelijke prijs een heel stuk duurder uitvallen dan voorzien was. Uiteraard wil je niet op kwaliteit inboeten maar het moet haalbaar blijven op langere termijn.

Kinderdagverblijf Breda wil je in elk geval alle succes wensen in het vinden van het beste kinderdagverblijf voor je kleine spruit en hopen je met voorgaande tips toch enigszins op weg te hebben geholpen.

 

Bron: laatdespelenbeginnen.nl

Comments are closed.